Home / Copil / Pește pane

Pește pane

Ingrediente

4 bucăți file de pește (merluciu, cod, doradă etc.)

4 ouă

8 linguri făină

8 linguri pesmet

ulei pentru prăjit

sare

piper

Mod de preparare

Pui într-o farfurie plată făina, iar în alta pesmetul. Într-o farfurie adâncă bați ouăle ca pentru omletă.

Fileurile de pește spălate și uscate le condimentezi cu sare și piper, după care le poți tăia bucăți mai mici dacă îți dorești. Tăvălești peștele prin făină, după care îl introduci în ou, îl scurgi puțin și îl tăvălești prin pesmet. Așezi bucățile de pește pe o tavă.

Încingi ulei într-o tigaie și prăjești bucățile de pește pe ambele părți până se rumenesc frumos. Le scoți pe prosoape absorbante și le servești imediat, stropite cu zeamă de lămâie, alături de o porție de cartofi natur sau piure.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.