Ingrediente
200 g piept de pui sau curcan
100 g orez fiert
½ de morcov
½ ceapă potrivită
1 cățel de usturoi
2 ouă
câteva fire de mărar
sare
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape absorbante, îl treci prin mașina de tocat și îl pui într-un castron.
Adaugi peste carnea de pui orezul fiert și răcit, ceapa dată pe răzătoarea mare, usturoiul pisat, morcovul dat pe răzătoarea mică, ouăle bătute, un praf de sare și mărarul tocat mărunt.
Omogenizezi bine compoziția și formezi din ea, cu mâna udă, biluțe potrivite ca mărime. Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și le introduci la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc mic. Aceste perișoare le poți și fierbe în supă de pui. Le servești cu o garnitură de legume înăbușite sau cu un piure de legume.