Pate de ficăței

Ingrediente

500 g ficăţei de pasăre

3 linguri unt

800 ml lapte

1 ceapă mică

1 căţel usturoi

250-300 ml supă de pasăre

sare

1 crenguţă cimbru

Mod de preparare

Speli bine ficăţeii curăţaţi de pieliţe, îi pui într-un bol, îi acoperi cu lapte şi-i laşi să stea peste noapte sau măcar 5-6 ore, după care îi scurgi bine.

Încingi untul într-o crăticioară, sotezi uşor ceapa tocată mărunt, apoi adaugi ficăţeii, puţină sare şi supa. Fierbi totul, la foc domol, până se pătrund ficăţeii, dar ai grijă ca la jumătatea timpului de fierbere să pui usturoiul tocat mărunt şi cimbrul.

După ce supa capată consistenţa unui sos, o pasezi împreună cu ficăţeii într-un blender sau cu ajutorul unui mixer de mână, după care laşi pateul să se răcească, îl pui într-un borcan și îl introduci la frigider.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.