Home / Copil / Pâine cu măsline

Pâine cu măsline

Ingredientele de bază pentru aluatul de pâine sunt făina, apa, sarea, plus drojdia. Pe lângă acestea poți adăuga tărâțe, ulei și tot felul de semințe… De-a lungul timpului, pâinea a fost o sursă principală de hrană, dar cu toate acestea puțini dintre noi știm ce conține pâinea sau ce produse de panificație trebuie să alegem. Multe dintre acestea, care sunt promovate ca fiind sănătoase, conțin ingrediente și aditivi dăunători pentru sănătate. Cel mai bine este să pregătești pâinea în casă și de aceea m-am gândit să vă ofer mai multe rețete sănătoase de pâine: cu tarâțe, cu iaurt, cu măsline, integrală… Astăzi, cea cu măsline.

Ingrediente

300 g făină albă; 250 g făină integrală; 25 g drojdie proaspătă; 1 linguriță sare; 1 lingură zahăr brun; 100 g măsline negre sau verzi, fără sâmburi; 60 g unt topit; 2 linguri ulei de măsline; 250 ml apă

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apa călduță împreună cu zahărul și sarea. Adaugi ambele tipuri de făină, untul, uleiul și frămânți un aluat potrivit de tare. La final, încorporezi măslinele tocate.

Lași aluatul să crească, la loc cald, până își dublează volumul. Răstorni aluatul pe masa presărată cu făină, îl modelezi sub formă dreptunghiulară și-l așezi într-o formă de cozonac în care ai pus hârtie de copt. O mai lași la crescut 30 de minute.

Introduci pâinea în cuptorul încălzit, la foc potrivit, pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. O scoți din tavă, o acoperi cu un prosop curat și o lași să se răcească.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.