Ouă în “pătură” de somon - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Ouă în “pătură” de somon

Ouă în “pătură” de somon

Ingrediente
8 ouă; 200 g somon afumat; 3 gălbenușuri; 2 linguri făină;  250 g pesmet fin; ulei pentru prăjit

Mod de preparare
Speli ouăle și le pui la fiert în apă rece. Le lași 4 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Le lași să se răcorească și le cureți de coajă.

Pasezi somonul afumat și-l amesteci cu gălbenușurile. Tăvălești ouăle mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de somon. La final le tăvălești prin pesmet. Le prăjești în baie de ulei încins 5 minute.

Scoți ouăle pe prosoape absorbante și le servești calde, alături de un sos care iti place.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.