Metode simple antițânțari - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Activitati / Metode simple antițânțari

Metode simple antițânțari

A venit vara și cu ea apar și problemele legate de insectele atât de enervante, țânțarii. Dacă stați la curte, problema este și mai mare. Scăpați de ei cu tot felul de substanțe chimice, cu creme, dacă stăm afară, cu fum… Dar există și alte metode simple pentru a nu-i avea în preajmă. Iată câteva dintre ele:

Evitarea stagnării apei în curte

Pentru a evita crearea unui mediu ideal pentru țânțari, trebuie să nu aveți în curte apă care stagnează. Să goliți cazanele, să nu aveți apă care băltește, să curățați jgheaburile și să schimbați regulat apa la păsări.

 Plase dese pentru țânțari

Cel mai bun mod de respingere a țânțarilor este o barieră fizică. Pune plase de țânțari la ferestrele și ușile pe care le deschizi în mod regulat. Verifică din când în când dacă s-au deteriorat.

Becuri galbene
Țânțarii sunt atrași de obicei de lumina albastră și deloc de lumina galbenă. Dacă îți pui becuri galbene în casă, lumina acestora te ajută să scapi de acești mici monstruleți.
 O capcană făcută în casă

Această capcană a fost testată și funcționează. Cum o faci? Simplu: tai o sticlă de plastic de 500 ml pe jumătate sau chiar puțin mai sus. Amesteci în sticlă 200 ml de apă fierbinte cu 50 g de zahăr și 50 g de drojdie. Pui partea de sticlă tăiată cu gura în jos peste sticla cu amestec, lași așa  30 de minute, după care înconjori capcana cu carton. Amestecul va produce dioxid de carbon, care atrage țânțarii. Vor rămâne blocați în sticlă și vor muri.

 Plantează în curte lămâiță
 Și mirosul de lămâie îndepărtează țânțarii. Dacă dorești un miros permanent de lămâie în curtea ta, fără să fii nevoit să aprinzi lumânări de fiecare dată când stai în curte, plantează lămâiță. Nu o să fie atât de eficientă ca soluțiile antițânțari, dar copiii, dacă vor, își pot freca mâinile și picioarele cu frunzele plantei și insectele vor sta departe de ei. Și o poți folosi și la mâncare.
 Buchete de mentă

Plantează mentă în curte sau pe balcon. Țânțarii  nu se apropie de ea. Dacă o plasezi strategic, în locurile în care stați, țânțarii nu se vor apropia de voi.

Portocale și cuișoare

Dacă pui multe cuișoare într-o portocală, aceasta poate proteja o cameră împotriva moliilor și țânțarilor timp de două zile.

Metode simple împotriva țînțarilor de încercat și micile insecte atât de sâcâietoare vor sta departe de voi!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.