Home / Copil / Melcișori cu șuncă și cașcaval

Melcișori cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

500 g aluat de patiserie; 150 g şuncă de pui cu peste 75% carne; 150 g cașcaval; 30 g semințe de floarea-soarelui; 10 g susan; 1 ou pentru uns

Mod de preparare

1. Întinzi aluatul de patiserie într-o foaie groasă de 1 cm. Îl acoperi cu felii subţiri de caşcaval şi de șuncă. Rulezi strâns, după care tai rulada în felii groase de 1,5 cm grosime.

2. Aşezi feliile cu faţa în sus pe o tavă în care ai pus hârtie de copt. Le ungi cu ou şi le presari cu seminţe de floarea-soarelui şi susan. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C, pentru 20 de minute. Sunt delicioase şi calde, dar şi reci.

 Sfat pentru mami

Alege pentru copilul tău lactate și brânzeturi obișnuite, nu dintre cele light sau cu un procent foarte mic de grăsimi. Acestea conțin proteine și calciu de bună calitate care-l ajută pe copil să crească sănătos.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.