Matzo

Ingrediente

280 g făină

75 ml ulei de măsline extravirgin

150 ml de apă

1 linguriță de sare

Mod de preparare

Pentru început, amesteci făina, sarea și uleiul de măsline în vasul unui robot. Torni apa, pornești robotul și frămânți aluatul până se formează o bilă fermă, fără să fie lipicios. Dacă nua ai robot, frămânți aluatul cu mâna.

Tai aluatul în 12 bucăți mici, pe care le întinzi, pe rând, în cercuri cât mai subțiri, aproape să vezi prin ele. Le înțepi cu furculița și le presari, opțional, cu puțină sare.

Așezi cercurile de aluat, pe rând, pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 200°C pentru 3-4 minute. Intră pe o tavă de aragaz cam trei bucăți. Trebuie să fii foarte atentă pentru că se coc foarte repede.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.