
Ingrediente
1 kg carne tocată de miel
2 cepe roșii medii
4 căței usturoi
1 legătură pătrunjel verde
1 mână frunze de mentă
1 lingură boia dulce
1 linguriță chimen măcinat
1 linguriță curcuma
1 linguriță ghimbir tocat
1 ou mare
2 linguri pesmet
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi usturoiul pisat, ceapa roșie tocată mărunt, pătrunjelul verde și menta tocate mărunt și amesteci. Adaugi condimentele, sare și piper, după gust, pesmetul și oul și omogenizezi compoziția. Lași amestecul să stea la frigider o oră.
Dacă folosești frigărui de lemn trebuie să le umezești pentru a nu se arde pe grătar. Împarți carnea în 8-10 bucăți (depinde cât vrei să le faci de mari) și modelezi fiecare frigăruie pe băț, dându-i o formă alungită.
Le frigi pe un grătar cu cărbuni sau pe unul din fontă, pe aragaz (depinde de sezon și cum ai posibilitate). Le servești cu o garnitură de orez sau cușcuș, alături de un sos de iaurt cu mentă.