Home / Viata de familie / Interviu Vedeta / Interviu cu Giulia Anghelescu Huidu: “Pentru meseria de mamă îți trebuie răbdare și un izvor nesecat de dragoste”

Interviu cu Giulia Anghelescu Huidu: “Pentru meseria de mamă îți trebuie răbdare și un izvor nesecat de dragoste”

Giulia Anghelescu Huidu este mama a două minunății, Antonia și Eduard. În acest interviu, frumoasa artistă ne vorbește despre cum i-a schimbat viața venirea pe lume a celor doi copii și cum a trecut peste perioadele mai dificile din viața de mamă.

 Ai doi copii minunați. Eşti, ca mamă, aşa cum visai înainte de naşterea lor?

Mulțumesc. Sunt mult mai răbdătoare și înțelegătoare ca și mamă decât mi-am închipuit vreodată că aș putea fi.

Poți să-mi spui ce ți s-a părut cel mai dificil după ce ai devenit mămică?

Primele săptămâni de acomodare cu bebelușul au fost cele mai grele. De altfel, cu băiatul mi-a fost mult mai ușor, deoarece nu trecuse foarte mult timp de la nașterea Antoniei și am fost mult mai relaxată.

Când  ți-ai reluat activitatea după nașterea copiilor? Cum reușești să faci față? Te ajută cineva?

După ce am născut-o pe Antonia am revenit pe scenă după aproape un an, iar la băiețel m-am mișcat un pic mai repede. După cea de-a doua naștere am urcat pe scenă când cel mic avea doar 3 săptămâni. Nici eu nu știu cum reușesc să mă împart între copii, treburile casnice, studio, concerte, evenimente, dar cert e că îmi iese. Mă ajută foarte mult soțul meu, bona, care e alături de noi de când Antonia avea 1 lună, părinții mei.

Cât timp ai alăptat-o pe Antonia? Dar pe Eduard?

Alăptarea Antoniei a fost un episod extrem de dificil deoarece, ca proaspătă mămică, nu am primit de nicăieri informațiile de care aveam atâta nevoie. Ne-am obișnuit abia când cea mică a împlinit 3 săptămâni, însă nu am reușit să alăptez decât 3 luni. Pe Mika am vrut să-l alăptez mai mult, însă la 2 săptămâni de la naștere am făcut o mastită care mi-a dat planurile peste cap. Norocul meu a fost că aveam deja congelatorul plin cu pungulițe cu lapte matern și astfel băiatul a mâncat exclusiv laptele meu până la 1 lună și jumătate.

Ca mamă, te ghidezi după principii bine stabilite sau te adaptezi pe măsură ce puii tăi cresc?

Sunt o mamă foarte relaxată, care se adaptează din mers la nevoile celor mici. Nu am reguli stricte, încerc să-i cresc frumos și sănătos.

Care sunt sursele tale de informaţii referitoare la sănătatea şi educaţia copiilor?

 În ambele sarcini am citit toate cărțile pe care le-am găsit. Am stat departe de partea online, de forumuri și de părerile altor mămici, însă am primit cu drag sfaturi de la prietenele mele cu copii.

Pentru unele mămici, diversificarea constituie un prag greu de trecut. La tine cum a fost?

Am noroc cu 2 copii deloc mofturoși. Nu am știut niciodată ce înseamnă să nu mănânce cel mic. Antonia a mâncat din prima clipă tot ce a primit, Mika a fost un pic mai sensibil și a trebuit să gătesc multe rețete până să-mi dau seama ce-i place, dar acum nu mai avem probleme.

Îți place să le gătești celor mici? Și dacă da, ce anume?

Una dintre cele mai mari pasiuni ale mele este să gătesc. Prepar tot felul de mâncăruri după ce în prealabil mă documentez să le gătesc cât mai corect. La noi vin tot timpul prieteni în vizită, iar mie îmi face o mare plăcere să stau în bucătărie cu orele.

Ce crezi, cei șapte ani de acasă sunt importanți în viața unui copil?

Sunt foarte importanți.

Ce sfaturi ai pentru tinerele mămici?

Să fie cât mai relaxate. Să aibă încredere în intuiția lor, dar mai ales în puiul de om. O mamă va ști ce e mai bine pentru puiul ei și fără să petreacă zile întregi pe forumurile de pe internet. Lucrurile de bază vin cât se poate de firesc. Îți trebuie răbdare și un izvor nesecat de dragoste pentru cea mai importantă meserie pe care o poți avea – cea de mamă.

Ce le place celor mici să mănânce?

Antonia iubește pastele cu orice fel de sos, însă preferatele ei sunt cele quatro formaggi, iar cel mic iubește piureul de cartofi dulci cu avocado.

Declarație la cald”

 În acest moment mă simt împlinită cu adevărat ca femeie. Am o familie frumoasă, copii sănătoși și un soț extraordinar. Nu am crezut niciodată că voi da dovadă de atâta răbdare cu cei mici și nici că în omuleții aceștia poate încăpea atâta dragoste necondiționată. Sunt cu adevărat fericită!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.