Home / Copil / Gratin de paste

Gratin de paste

de la 2 ani

Ingrediente

150 g paste mici; 50 g unt; 40 g făină; 500 ml lapte; 175 g brânză Cheddar  rasă; 1 praf nucșoară; sare; piper

Mod de preparare
Mai întâi, fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Le pui în strecurătoare și le scurgi bine.

Între timp, topești untul într-o tigaie, pui făina și amesteci bine. Adaugi laptele treptat și lași să fiarbă, la foc mic, 5-6 minute.  Pui 75 g de brânză rasă, amesteci și lași să se topească. Condimentezi cu puțină sare, piper și nucșoară.

Ungi cu unt un vas de 1,5 litri, așezi pastele și torni deasupra sosul alb. Razi deasupra restul de brânză și îl introduci în cuptorul preîncălzit la  200° C  pentru 20 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.