Ingrediente
200 g paste penne
3 dovlecei potriviţi
4 roşii
2 ouă mari
1 linguriţă cimbru uscat
1/2 cană parmezan ras
1 linguriţă unt
Mod de preparare
Mai întâi, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care le scurgi bine şi le amesteci cu cimbrul. Speli dovleceii şi roşiile, le usuci cu prosoape absorbante şi le tai felii nu foarte subţiri. Dovleceii îi aşezi într-o sită presăraţi cu puţină sare şi îi laşi 15 minute.
Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, aşezi un strat din feliile de roşii şi dovlecei, pui un strat de paste, presari puţin parmezan, urmează alt strat de roşii şi dovlecei, din nou paste, puţin parmezan şi închei cu roşii şi dovlecei. Torni ouăle bătute bine şi presari parmezanul rămas.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute, la foc mediu.