Home / Copil / Desert din griș cu brânză și portocale

Desert din griș cu brânză și portocale

 

Ingrediente

2 linguri stafide

500 ml lapte

2 linguri griș

2 linguri praf budincă de vanilie

6 linguri zahăr pudră

2 gălbenușuri

4 portocale mari

250 g brânză de vaci

2 mere

Mod de preparare

Pui laptele într-o cratiță și când ajunge la punctul de fierbere adaugi grișul în ploaie. Lași să fiarbă circa 5 minute, la foc mic, adaugi jumătate din zahăr amestecat cu praful de budincă și fiebi alte 5 minute, La final, pui stafidele, amesteci și dai deoparte de pe foc. Adaugi peste griș coaja de la o portocală rasă, brânza de vaci, merele tăiate cubulețe și amesteci. Pui grișul în 4 boluri să se răcească.

Topești zahărul rămas și când începe să devină auriu pui zeama de la 2 portocale, gălbenușurile și 2 portocale desfăcute felii. Amesteci și lași pe foc până se îngroașă puțin. Decorezi grișul cu portocalele caramelizate și sos.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.