Home / Copil / Desert cu nucă de cocos

Desert cu nucă de cocos

Ingrediente
3 linguri fulgi de nucă de cocos; 60 ml lapte de cocos; 15 g unt topit; 65 g zahăr pudră; 5 albușuri; 2 linguri făină
Mod de preparare

Pui nuca de cocos într-un castron împreună cu laptele de cocos. Lași până se înmoaie.

Ungi 4 vase ramekin din sticlă cu unt și presari pe fundul fiecăruia câte o linguriță de zahăr pudră.
Bați albușurile spumă tare, adaugi restul de zahăr și bați până se topește zahărul și devine o bezea lucioasă. Le încorporezi în compoziția de nucă de cocos împreună cu făina, amestecând ușor, de jos în sus. Împarți compoziția în vase individuale și netezești uniform. Le introduci în cuptorul încins la 170ºC pentru 30 de minute. Trebuie să crească frumos și să rumenească ușor.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.