Home / Bebelus / Cum îți calmezi bebelușul

Cum îți calmezi bebelușul

shutterstock_56920627

Puiul tău plânge de mai mult de jumătate de oră și tu ești  la capătul puterii și nu mai știi ce să faci. În loc să intri în panică, hai să vedem ce poți face pentru ca bebe să se liniștească. Elimină mai întâi toate cauzele principale care îi pot crea disconfort , cum ar fi foamea , un scutec murdar sau febra.  Dacă bebelușul nu suferă din niciuna dintre aceste cauze, atunci iată ce trebuie să faci:

Masează-i burtica
Când bebe are doar câteva săptămâni, e posibil să aibă colici, așa că un masaj l-ar liniști. Masează-l circular, în sensul  limbilor de ceasornic, în jurul buricului. Ții palma bine întinsă atunci când îl masezi și presezi ușor. Nu numai masajul ajuta la reducerea durerilor,  ci și atingerea și vocea ta îl calmează.

Dă-i suzeta
Nevoia de a suge a unui bebeluș este foarte importantă, așa că unul dintre motivele pentru care plânge poate fi acesta. Când observi că-și duce mâna la gură oferă-i o suzeta.  Se știe că suptul are o acțiune de calmare mai ales când pe cel mic îl doare gingia sau burtica.

Ia-l în brațele
S-au dus vremurile în care mămicile erau sfătuite să-și lase puii să plângă ca să aibă plămâni puternici. În ultimii doi ani, din ce în ce mai mulți pediatri recomandă ca în astfel de momente să-l iei în brațe pe cel mic și să te așezi confortabil într-un fotoliu. E bine ca bebe să să-l ții cu burtica pe pieptul tău, să-l mângâi ușor pe spate și să-i povestești ceva cu voce caldă și calmă. Liniștea ta, bătăile regulate ale inimii tale i se vor transmite și lui bebe și vor reuși să-l calmeze.

Leagănă-l ușor
Ia-l pe bebe în brațe ca și cum ai vrea să-l alăptezi și leagănă-l privindu-l în ochi. Susține-i bine gâtul , spatele și fesele cu antebrațul  tău, astfel încât să nu aibă sentimentul de a cădea în gol. Ține-l pe bebe cât mai lipit de tine și leagănă-l ușor până reușește să se liniștească.

Liniștește-l

Dacă bebe nu reușește să adoarmă, atunci unul dintre modurile în care-ți spune acest lucru este plânsul. Așază-l în pat lângă tine, dă-i jucăria preferată și privește-l în ochi. Poți să-i spui încet o poveste și să-l mângâi ușor pe burtică sau pe spate. Prezența ta îl va ajuta să adoarmă fără probleme.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.