Home / Copil / Crumble de caise

Crumble de caise

Ingrediente

20 caise proaspete

150 g făină

100 g unt moale

100 g zahăr pudră

50 g făină de migdale

50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 210°C.

Într-un bol de salată, tai untul moale în bucăți apoi adaugi făina, zahărul pudră și făina de migdale. Amesteci totul cu vârful degetelor până obții un amestec nisipos.

Speli și usuci caisele, le tai în jumătate, scoți miezul și le tai cubulețe. Așezi caisele într-un vas de copt mediu termorezistent uns cu puțin unt, presari deasupra fulgii de migdale și introduci vasul în cuptor pentru 10 minute.

Scoți vasul din cuptor, presari deasupra amestecul de făină și unt până este complet acoperit, după care îl introduci din nou în cuptor pentru 30 de minute. La final, crumble-ul trebuie să fie ușor auriue. Îl poți servi cald, dar și rece.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.