Home / Copil / Cremă de portocale

Cremă de portocale


Ingrediente
1 l suc ​​de portocale proaspăt; 4 ouă; 40 g amidon de porumb; 200 g zahăr pudră. PENTRU SERVIT: 2 portocale; 100 g zahăr
Mod de preparare
Mai întâi, strecori sucul de portocale într-o cratiță. Mixezi ouăle cu zahărul pudră până când se albește și devine o cremă. Adaugi mălaiul și omogenizezi. Torni treptat sucul de portocale peste crema de ou, amestecând continuu.

Așezi cratița pe foc mic și lași să fiarbă până se îngroașă (circa 20 de minute), amestecând continuu. Împarți crema în 6 cupe, o lași să se răcească, după care o pui la frigider.

Cureți 2 portocale de coajă și le desfaci felii. Cureți partea albă de la coajă, după care o tai fâșii subțiri.  Pui într-o crăticioară 100 g de zahăr și 50 ml de apă, o așezi pe foc și adauci la punctul de fierbere. Adaugi feliile și coaja tăiată de portocale și lași pe foc mic 20 de minute. Dai deoparte și lași să se răcească. Împarți portocalele în cupele cu cremă în momentul servirii.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.