Conopidă la cuptor

Ingrediente

1 conopidă medie, circa un 1 kg

150 g cașcaval

50 g unt

2 linguri pesmet

Pentru sos

50 g unt

50 g făină

500 ml lapte

sare

piper

un praf de nucșoară

Mod de preparare

Desfaci in buchețele mari conopida, le speli și le lași în apă cu puțină sare 15 minute. Pui apă într-o oală cu 2 lingurițe de sare și în momentul în care dă în clocot adaugi conopida și o fierbi 10 minute. O scurgi și o răcești sub jet de apă rece. O lași să se scurgă foarte bine într-o sită.

Pentru sos, topești 50 g de unt într-o cratiță cu fundul gros, adaugi făina, amesteci și lași circa 1 minut, după care torni laptele treptat, amestecând energic cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe. Condimentezi cu sare, piper și nucșoară și lași să fiarbă sosul circa 10-15 minute, amestecând continuu.

Ungi cu unt un vas termorezistent, îl tapetezi cu pesmet și așezi buchețelele de conopidă. Dacă dorești poți desface conopida în buchețele mai mici.

Torni deasupra conopidei sosul bechamel și deasupra presari cașcavalul ras. Introduci vasul în cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos. Servești conopida caldă simplă sau alături de o friptură.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.