Home / Copil / Compot de prune

Compot de prune

Ingrediente

3 kg prune;

300 g zahăr;

circa 3 l apă

Mod de preparare

Mai întâi, speli borcanele foarte bine şi le aşezi cu gura în jos pe un prosop de bucătărie. Speli prunele foarte bine şi umpli borcanele cu ele, având grijă ca acestea să fie pline ¾. Torni apă într-un borcan şi măsori ce cantitate ţi-a intrat, pe care o înmulţeşti cu numărul de borcane.

Pui într-o cratiţă apa măsurată şi când dă în clocot adaugi zahărul Laşi pe foc până se dizolvă zahărul, dai deoparte de pe foc şi laşi să se răcească 5 minute. Aşezi sub borcanele cu prune câte un cuţit de inox şi torni zeama.

Le închizi ermetic cu capace şi le aşezi într-o cratiţă mare pe fundul căreia ai aşezat un prosop. Ai grijă să nu se atingă între ele. Pentru asta poţi pune prosoape de bucătărie între ele. Adaugi apă caldă peste ele şi aşezi cratiţa pe foc. Laşi să fiarbă circa o oră sau până când încep prunele să crape uşor. Scoţi cu grijă borcanele din cratiţă, le acoperi cu o pătură şi le laşi să se răcească, după care le depozitezi într-un loc răcoros.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.