
Cod cu rosii si cartofi, o mancare simpla, in care gusturile se combina perfect!
Ingrediente
450 g file de cod
450 g roșii în conservă
2 cepe
1 ardei mic gras roșu
3 căței usturoi
3 cartofi medii
150 ml vin alb
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
½ legătură pătrunjel verde
50 g măsline negre fără sâmburi
Mod de preparare
Pui uleiul de măsline într-o tigaie mai înaltă, adaugi ceapa, ardeiul gras și usturoiul tocate mărunt și lași să se călească. Adaugi cartofii tăiați cuburi, torni apă, dar să nu-i acoperi foarte tare, și lași să fiarbă totul până când cartofii sunt pe jumătate fierți.
Răstorni totul într-o cratiță, torni vinul, pui măslinele tăiate felii și roșiile tocate mărunt, cu tot cu sos, și amesteci. Condimentezi cu sare și piper și adaugi codul tăiat bucăți. Amesteci ușor și introduci vasul în cuptorul încins pentru 20 de minute. La final, presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Pe langa aceasta reteta de cod cu rosii si cartofi mai poti pregati si Cod in crusta de rosii.
De stiut!
Din punct de vedere nutrițional, codul este un pește alb care are un conținut foarte scăzut de grăsimi. Acesta își stocheaza grăsimea, în special, în ficat și de aceea este utilizat la fabricarea uleiului de pește.
În ceea ce privește carnea de cod, aceasta este o hrană sănătoasă, bogată în proteine, dar și în vitamine (în special grupa vitaminelor B, vitamina A, D și E), precum și minerale (potasiu, fosfor, zinc, magneziu și sodiu).