Clătite cu dovlecei

Ingrediente

500 g dovlecei

500 ml kefir

350 g făină

4 ouă

3 linguri ulei

½ linguriță bicarbonat de sodiu

1 legătură ceapă verde

1 linguriță de sare

unt

¼ legătură mărar

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi cureți de coajă, îi dai pe răzătoarea mare, îi presari cu sare și îi lași 15 minute.

Cu mixerul, bați ouăle cu uleiul până se albesc, adaugi kefirul, sarea, bicarbonatul cu făina și amesteci.

Pui în aluat ceapa tocată mărunt, dovleceii storși bine de zeamă, mărarul tocat și omogenizezi compoziția. Aluatul trebuie să fie mai subțire ca la pancakes, în momentul în care miști tigaia să se împrăștie.

Ungi o tigaie medie de clătite cu ulei, torni un polonic de aluat și rotești tigaia pentru a se împrăștia pe toată suprafața. O lași până se formează bule deasupra și o întorci.

Servești clătitele calde, simple, stropite cu unt topit și cu sos de iaurt, sau le poți umple cu brânză sau ce umplutură dorești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.