
Ingrediente
500 g dovlecei
500 ml kefir
350 g făină
4 ouă
3 linguri ulei
½ linguriță bicarbonat de sodiu
1 legătură ceapă verde
1 linguriță de sare
unt
¼ legătură mărar
Mod de preparare
Speli dovleceii, îi cureți de coajă, îi dai pe răzătoarea mare, îi presari cu sare și îi lași 15 minute.
Cu mixerul, bați ouăle cu uleiul până se albesc, adaugi kefirul, sarea, bicarbonatul cu făina și amesteci.
Pui în aluat ceapa tocată mărunt, dovleceii storși bine de zeamă, mărarul tocat și omogenizezi compoziția. Aluatul trebuie să fie mai subțire ca la pancakes, în momentul în care miști tigaia să se împrăștie.
Ungi o tigaie medie de clătite cu ulei, torni un polonic de aluat și rotești tigaia pentru a se împrăștia pe toată suprafața. O lași până se formează bule deasupra și o întorci.
Servești clătitele calde, simple, stropite cu unt topit și cu sos de iaurt, sau le poți umple cu brânză sau ce umplutură dorești.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!