Home / Copil / Cheesecake cu avocado și lime

Cheesecake cu avocado și lime

Ingrediente

400 g cremă de brânză

400 ml frișcă lichidă

3 bucăți avocado medii

2 lime

250 g zahăr pudră

2 plicuri gelatină

450 g biscuiți digestivi

150 g unt

2 linguri lapte

2 linguri cacao

frișcă bătută și coajă rasă de lime pentru ornat

Mod de preparare

Dai lime-ul pe răzătoare și storci zeama.

Macini biscuiții și îi amesteci cu untul moale , laptele și cacaua. Pui amestecul într-o tavă cu pereți detașabili și apeși  bine mâna. Introduci tava la frigider până până faci crema.

Amesteci 100 ml frișcă lichidă cu gelatina și o lași să se înmoaie 15 minute. Scoți miezul de avocado și îl pui în blender. Adaugi crema de brânză, zahărul pudră, zeama și coaja de lime și mixezi până obții o cremă fină.

Bați restul de frișcă până se întărește.

Pui smântâna cu gelatină pe foc și o topești. Trebuie să ai grijă să nu dea în clocot. Pui gelatina peste crema de brânză, mixezi,  după care o răstorni într-un castron. Încorporezi frișca bătută tare și torni crema peste blatul de biscuiți.

Introduci tava în frigider până se întărește crema. Scoți cheesecake-ul din formă și îl ornezi cu frișcă și coajă rasă de lime.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.