Home / Copil / Chec cu mălai și lămâie

Chec cu mălai și lămâie

Ingrediente

5 ouă

200 g unt

250 g zahăr

100 g iaurt simplu

2 lămâi bio medii

200 g mălai

200 g făină

1 pliculeț praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Amesteci într-un bol făina cu mălaiul și praful de copt. Într-un bol mai mare mixezi untul moale cu zahărul până devine o cremă, după care adaugi ouăle treptat, mixând după fiecare. Adaugi coaja de lămâie rasă, bicarbonatul de sodiu stins în zeama de lămâie, iaurtul și omogenizezi compoziția. La final încorporezi amestecul de făină cu mălai.

Torni aluatul în două forme de chec îmbrăcate cu hârtie de copt, le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 40 de minute, după care le scoți cu hârtie cu tot și le lași să se răcească pe un grătar.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.