Home / Copil / Cartofi la cuptor cu rozmarin

Cartofi la cuptor cu rozmarin

Ingrediente

500 g cartofi

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

2 căței mari de usturoi

1 crenguță mică rozmarin proaspăt

2 linguri oțet

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 250°C. Speli cartofii foarte bine și îi tai în sferturi. Îi speli din nou și îi pui la fiert în apă cu sare și două linguri de oțet. Îi lași 7 minute din momentul în care dă apa în clocot.

Cât timp fierb cartofii, toacă usturoiul și rozmarinul mărunt și le amesteci cu uleiul, sare și piper.

Scurgi cartofii și îi pui într-un bol. Adaugi uleiul de măsline, sare și piper și amesteci. Torni amestecul peste cartofi și amesteci foarte bine. Răstorni cartofii într-un vas termorezistent și îi introduci în cuptorul încins pentru 12 minute. Amesteci în ei și mai lași alte 10 minute.

Îi servești simpli, dar și ca garnitură la o friptură.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.