
Ingrediente
250 g tăieței cu ou Băneasa
100 g unt+4 linguri de unt topit
6 ouă
100 g zahăr
250 g cremă de brânză
4 linguri smântână
500 g brânză de vaci cremoasă
1 praf de sare
¼ cană zahăr
200 g biscuiți cu cacao
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180°C și ungi cu unt un vas termorezistent de 12×24 cm.
Fierbi tăiețeii Băneasa conform indicațiilor de pe ambalaj, îi scurgi și îi amesteci cu 100 g unt tăiat bucăți.
Într-un castron mai mare bați gălbenușurile cu zahărul și crema de brânză circa 10 minute. Adaugi tăiețeii, smântâna, brânza de vaci și un praf de sare. Amesteci și la final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare. Torni amestecul în vas și netezești.
Într-un castron mic amesteci untul topit cu 1/4 cană de zahăr și biscuiții cu cacao fărâmițați și presari amestecul peste compoziția de tăieței.
Introduci vasul în cuptorul încins pentru o oră, după care îl scoți și lași budinca să se răcească.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!