Home / Copil / Budincă de tăieței cu biscuiți

Budincă de tăieței cu biscuiți

Ingrediente

250 g tăieței cu ou Băneasa

100 g unt+4 linguri de unt topit

6 ouă

100 g zahăr

250 g cremă de brânză

4 linguri smântână

500 g brânză de vaci cremoasă

1 praf de sare

¼ cană zahăr

200 g biscuiți cu cacao

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180°C și ungi cu unt un vas termorezistent de 12×24 cm.

Fierbi tăiețeii Băneasa conform indicațiilor de pe ambalaj, îi scurgi și îi amesteci cu 100 g unt tăiat bucăți.

Într-un castron mai mare bați gălbenușurile cu zahărul și crema de brânză circa 10 minute. Adaugi tăiețeii, smântâna, brânza de vaci și un praf de sare. Amesteci și la final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare. Torni amestecul în vas și netezești.

Într-un castron mic amesteci untul topit cu 1/4 cană de zahăr și biscuiții cu cacao fărâmițați și presari amestecul peste compoziția de tăieței.

Introduci vasul în cuptorul încins pentru o oră, după care îl scoți și lași budinca să se răcească.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.