Home / Copil / Budincă de pui

Budincă de pui

Ingrediente
2 chifle mici vechi de o zi

200 ml lapte
1 ceapă
100 g şuncă de pui
500 g cartofi

3 ouă
1 vârf de cuţit măghiran uscat
2 căţei usturoi

sare
4 ciocănele de pui mai mari

2 linguri unt
Mod de preparare

Tai chiflele felii şi le pui la înmuiat  în lapte. Cureţi cartofii de coajă, îi speli bine, îi dai pe răzătoarea mare, îi storci de zeamă şi îi pui într-un castron mai mare. Adaugi peste cartofi ceapa tocată mărunt, şunca tăiată cubuleţe, chiflele înmuiate şi stoarse, ouăle bătute bine, usturoiul pisat şi omogenizezi. Condimentezi cu măghiran şi un praf de sare.

Speli ciocănele de pui, le usuci şi le fierbi 10 minute în apă cu un praf de sare şi o lingură de unt. Pui amestecul de cartofi într-un vas termorezistent uns cu unt şi deasupra aşezi ciocănelele de pui, apăsându-le uşor în compoziţie.

Introduci budinca în cuptorul preîncălzit la 180º C timp de 40 de minute. Întorci bucăţile de pui şi laşi până se rumeneşte.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.