Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Brânză marinată în ulei de măsline

Brânză marinată în ulei de măsline

Ingrediente

1 kg telemea de vacă sărată

ulei de măsline extravirgin

boabe de piper mozaic

ierburi aromatice, după preferință (rozmarin, oregano, busuioc)

1-2 ardei iuți, opțional

Mod de preparare

Tai brânza cubulețe egale, de circa 1 cm, și le așezi în borcane mici. Pui în borcane boabe de piper, ierburi aromatice  și ardei iute tocat dacă dorești.

Când totul este așezat în borcane, le umpli cu ulei de măsline extravirgin. Brânza trebuie acoperită foarte bine cu ulei. Strângi bine capacele și le lași să stea într-un loc răcoros și întunecos o lună, după care le poți servi ca aperitiv.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.