
Ingrediente
250 g unt gras
200 g piure de dovleac
200 g zahăr
un praf de sare
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară măcinată
2 ouă mici sau unul mare
400 g făină
Mod de preparare
Cureți dovleacul de semințe și coajă și îl pui la copt, în cuptorul încins la 200°C, până se înmoaie, circa 40-45 de minute. Îl așezi într-un castron, îl faci piure și îl lași la răcit. Amesteci făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul maximum 5 minute, adaugi piureul de dovleac, ouăle și omogenizezi foarte bine compoziția.
Adaugi făina și mixezi la viteză mică până se omogenizează, după care îl introduci la frigider pentru minimum 30 de minute.
Cu mâna udă, faci biluțe mai mari decât nuca și le așezi pe tava de aragaz în care ai pus hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 8-10 minute. Lași biscuiții să se răcească în tavă, după care îi așezi într-o cutie metalică sau de carton.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet.