Home / Copil / Batoane cu fructe

Batoane cu fructe

de la 2 ani

Ingrediente

150 g curmale

100 g stafide

50 g goji

50 g caju

150 g smochine

50 g migdale

100 g caise

1 lingură semințe de floarea-soarelui

tărâțe de ovăz

3 linguri sirop de agave

Mod de preparare

Pui smochinele, curmalele, goji, stafidele, caju, migdalele, semințele de floarea-soarelui și caisele într-un vas, le acoperi cu apă și le lași să se înmoaie minimum 1 oră.

Scurgi fructele de apă, le pui în robot și le mixezi. Nu trebuie să obții o pastă foarte fină, dar dacă dorești poți transforma totul în pastă.  Răstorni compoziția într-un castron, pui siropul de agave și amesteci. Adaugi fulgi de ovăz treptat până obții o compoziție suficient de tare, dar să poată fi modelată. Dacă cumva ai pus prea mulți fulgi de ovăz și ai obținut o compoziție prea groasă, poți adăuga puțin lapte de cocos.

Așezi folie de plastic pe fundul unei tăvi mai mici, pui compoziția, acoperi cu altă folie și cu ajutorul unei spatule nivelezi ușor. Trebuie să fie un strat subțire. Dai tava la rece până a doua zi, după care tai batoane de mărimea dorită cu un cuțit foarte bine ascuțit. Ai grijă să-l speli după fiecare utilizare.

 

 

 

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.