Avocado pane

Ingrediente

2 fructe avocado

2 căței usturoi

250 g iaurt grecesc

1 lingură suc de lămâie

½ cană făină

2 ouă

½ cană pesmet Panko

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci iaurtul cu usturoiul pisat și zeama de lămâie. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Tai avocado în două, scoți sâmburii și cu ajutorul unei linguri scoți miezul, care trebuie să rămână întreg. Tai jumătățile de avocado felii mai groase și le pui în sosul de iaurt. Le lași să stea la frigider o zi.

Într-un castron, amesteci făina cu puțină sare și piper, iar într-un alt vas, bați ușor ouăle. Într-un al treilea bol, amesteci pesmetul panko, puțină sare și piper și uleiul de măsline.

Scoți felii de avocado din iaurt, le scurgi, le tăvălești prin făină, apoi prin ou și apoi prin pesmetul panko. Le așezi pe o tavă de aragaz cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins la 200°C pentru 15-20 de minute, până se rumenesc frumos.

Le servești ca aperitiv, cu sos de iaurt, sau ca și garnitură la o

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.