Ingrediente
400 g cartofi;
400 g ton în conservă bucăți și de calitate;
3 ouă;
50 g brânză Cheddar;
sare;
piper;
1 vârf de cuțit nucșoară;
50 g unt
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă cu sare până se pătrund, circa 20 de minute. Îi scurgi, îi lași să se răcorească puțin și faci un piure fin. Adaugi brânza Cheddar rasă, tonul scurs de zeamă, nucșoara, sare, piper și omogenizezi totul foarte bine.
Adaugi în piure gălbenușurile și amesteci. Încorporezi treptat albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Torni compoziția în 4 vase mai mici unse și tapetate sau în unul mai mare. Le introduci în cuptorul încălzit la 180ºC până se rumenesc frumos deasupra. Scoți vasele din cuptor și le ungi cât sunt fierbinți cu unt topit. Le servești calde.