Home / Viata de familie / Activitati / 7 idei de activități de Crăciun pentru copii

7 idei de activități de Crăciun pentru copii

Cu toții așteptăm perioada Crăciunului pentru a petrece timp cu cei dragi. Sărbătorile de Iarnă sunt momentul perfect pentru a face diverse activități creative cu cei mici. Aceste inițiative pot transforma luna decembrie într-un moment de neuitat, iar tu poți să le transmiți celor mici puțin din spiritul Crăciunului.

Alexandra Timofte, Creative Manager BluParty

Află de la Alexandra Timofte, Creative Manager la BluParty, ce activități poți face în luna decembrie cu copiii. Există o multitudine de posibilități, de la diverse ateliere creative, decorațiuni handmade sau chiar o vizită-surpriză a Moșului!

 

 

Foto: Alexandra Timofte, Creative Manager Bluparty

  1. Colindați împreună!

Poate cea mai dragă amintire a celor mai mari este momentul în care au fost la colindat prima dată. Mergi cu cel mic la colindat și ajută-l să descopere magia Sărbătorilor. Fie că faceți o tură pe la vecini sau așteptați reuniunea de familie, învăță-l pe cel mic câteva colinde. Cu siguranță își va aduce aminte de acest moment peste ani!

2. Ornați pomul de Crăciun cu decorațiuni handmade

Creează împreună cu cel mic câteva decorațiuni tematice de Crăciun și împodobiți bradul sau locuința cu ele. Fie că încercați să faceți globuri, coronițe din hârtie sau figurine din ipsos, distracția este garantată! Dacă îți dorești o soluție mai rapidă, cumpără câteva baloane colorate și pictați-le împreună.

 

  1. Cheamă-l pe Moș Crăciun acasă

Untitled attachment 00034

Foto: Moș Crăciun, la o petrecere tematică BluParty

Pentru un copil, nimic nu se compară cu momentul emoționant în care îl întâlnește pe Moșul pentru prima oară! Cheamă-l pe Moșul la tine acasă sau la petrecerea de la birou. Roagă-l să împartă cadourile celor mici, dar înainte de asta, pregătește cu cel mic un moment artistic pe care să îl pună în scenă pentru Moș Crăciun. Fie că este vorba de un mic spectacol de teatru sau de cântarea unui colind, pregătește-ți camera foto și fii pe fază!

 “Nimic nu se compară cu încântarea celor mici atunci când deschid ușa și îl văd pe Moșul pentru prima oară. Dacă îți dorești un moment special anul acesta, poți fie să închiriezi un actor profesionist pentru acest rol, fie să închiriezi costumul și să îți rogi un prieten sau pe cineva din familie să se costumeze.

Se pot închiria Moși Crăciuni chiar pentru Ajunul Crăciunului, dacă îți dorești o vizită neașteptată.” ne spune Alexandra.

4. Participați la un atelier de Iarnă

Atelierele cu tematică de Crăciun sunt numeroase în luna decembrie și foarte populare atât printre copii, cât și printre părinți. Acest tip de activități le oferă celor mici ocazia de a se manifesta într-un mod creativ și de a deprinde noi abilități. Din oferta vastă de ateliere, poți alege să decorați coronițe de brad sau turtă dulce, dar și să realizați o cizmuliță din textil pentru cadouri.

5. Vizitați un Târg de Crăciun

Dacă îți dorești o duminică relaxantă în compania familiei, cea mai bună opțiune este să vizitați un Târg de Crăciun. Fie că vă răsfățați cu o cana de ceai și o turtă dulce sau doar admirați decorațiunile, o plimbare la târgul de Crăciun vă va ajuta să intrați în atmosfera Sărbătorilor. Târgurile de Crăciun sunt prezente în aproape toate orașele mari și sunt deschise pe toată perioada lunii decembrie.

6. Faceți un maraton de filme tematice

Filmele de Crăciun de familie sunt întotdeauna pe placul celor mici. Vizionați împreună filme clasice precum Home Alone sau Polar Express și distrați-vă în familie!

7. Faceți o scenetă de teatru

Implică-te împreună cu cei mici într-o scenetă de Crăciun, cu personaje clasice de iarnă: Spiriduși, Crăciunițe și Renii Moșului. Scrieți scenariul împreună și puneți-vă creativitatea la treabă!

Folosește accesorii de recuzită clasice (căciulă de Moș, urechi de elf sau nas de ren) pentru a intra în atmosfera de poveste. Pentru a vă aminti cu drag de acest moment peste ani, înregistrați reprezentația pentru a o urmări împreună cu toată familia.

Untitled attachment 00037 mica

Foto: Scenetă de Crăciun cu personaje tematice

Dacă îți dorești să organizezi o scenetă pentru cei mici cu actori profesioniști, discută cu ceilalți părinți de la grădiniță sau școală și angajați câțiva animatori. Cheltuielile vor fi reduse dacă împărțiți costurile, iar efectul pe măsură!

Tu ce activități plănuiești să faci cu cei mici de Crăciun?

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.