Home / Copil / Alimentatie / 5 trucuri ca să accepte legumele

5 trucuri ca să accepte legumele

Ca să-l înveţi pe copilul tău să mănânce legumele e o adevărată artă. Şi, mai mult decât atât, acest bun obicei reprezintă  o adevărată investiţie pe termen lung în sănătatea lui. Iată câteva trucuri care-l vor face să le aprecieze:

Oferă-i legume cât mai colorate și mai variate.

Găteşte-le pe gustul lui.

Pe copii nu-i faci să mănânce legume cu argumente de genul „sunt bune pentru sănătate”, ci pentru că sunt bune la gust. Aşa că trebuie să i le găteşti după cum îi plac: fierte, gratinate (dacă a trecut de 18 luni).

Lasă-l să mănânce singur!

Nimic nu poate fi mai gustos decât să-l laşi pe copilaş să-şi înmoaie felia de pară în iaurt şi astfel să descopere singur ce plăcut e mâncatul cu propria mână.

În parc sau la film ia cu tine: bastonaşe de morcov sau de castraveţi, fructe tăiate felii sau fructe uscate neprăjit, sucuri de fructe făcute acasă.

Fii un bun exemplu! Dacă tu vei mânca legume și fructe, și copilul tău le va mânca fără să facă mofturi.

Pentru copiii care refuză cu înverşunare legumele, le poţi  „ascunde” în mâncarea pe care o acceptă. De exemplu, peste bucăţelele de carne, merge un sos de roşii în care ai pasat şi puţin morcov, iar celor care iubesc pizza, le oferi o variantă cu multe legume.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.