Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / 3 deserturi pentru cei cu intoleranță la lapte

3 deserturi pentru cei cu intoleranță la lapte

Fursecuri cu merișoare

Ingrediente

4 ouă;

150 g zahăr;

200 ml ulei;

50 ml lapte de cocos;

550 g făină;

1 fiolă esență de vanilie;

1 vârf de cuțit praf de copt;

100 g merișoare uscate

Mod de preparare

Bați ouăle cu zahărul câteva minute. Adaugi uleiul, puțin câte puțin, mixând continuu, după care pui laptele, esența de vanilie și făina cernută cu praful de copt adăugată în ploaie. La final încorporezi în aluat merișoarele

Iei cu lingurița din aluat și așezi grămăjoare pe o tavă cu hârtie de copt la distanță unele de altele. Le introduci în cuptorul încins la 160ºC pentru 10 minute. Când se maronesc pe fund și ușor pe margini sunt gata. Le păstrezi în cutii închise ermetic.

Budincă de dovleac cu cocos

Ingrediente

200 ml lapte de cocos;

1/2 cană zahăr;

1/4 cană griș;

6 linguri ulei de cocos;

400 g dovleac;

1/2 cană făină;

1 pliculeț praf de copt;

6 ouă
Mod de preparare
Mai întâi, cureți feliile de dovleac de semințe și le pui la copt în cuptorul preîncălzit până se înmoaie miezul, după care îl cureți, îl pui în blender și îl faci un piure fin.

Pui laptele de cocos într-o cratiță împreună cu grișul. O așezi pe foc și lași să fiarbă până grișul se îngroașă. O dai deoparte și îl lași să se răcească.

Adaugi peste compoziția de griș piureul de dovleac, un praf de sare, gălbenușurile bătute cu uleiul de cocos, făina cernută cu praful de copt și omogenizezi compoziția. La final încorporezi albușurile bătute spumă tare cu zahărul.
Torni aluatul într-o tavă medie unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 40-45 de minute. Trebuie să se rumenească ușor deasupra. O lași să se răcească, o presari cu fulgi de cocos, o tai bucăți și o servești.

Ruladă cu gem

Ingrediente

5 ouă;

4 linguri lapte de migdale;

5 linguri zahăr;

6 linguri făină;

1 praf de sare;

1/2 linguriță esență de vanilie;

5 linguri gem de căpșuni fără zahăr

Mod de preparare

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul, esența și laptele de migdale și bați până zahărul se topește. Pui gălbenușurile treptat, mixând bine după fiecare, iar la final pui făina cernută și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.

Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins, la foc mic, pentru 15-20 de minute. Scoți blatul din cuptor, îl tragi, cu hârtie cu tot, pe masa pe care ai pus un prosop umed și cu un cuțit desprinzi hârtia. Ungi blatul cu gem și rulezi cât mai strâns, ajutându-te de hârtie și prosop. Lași rulada să se răcească, o tai și o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.