Home / Copil / 4 modalități de a-ți încuraja copilul să fie bun cu frații

4 modalități de a-ți încuraja copilul să fie bun cu frații

Familiile cu mai mult de un copil trebuie adesea să se lupte cu rivalitățile și disputele dintre frați. Iată 4 moduri de a-i face să se respecte între ei.

Micile rivalități dintre frați sunt inevitabile. De fapt, se pare că sunt chiar profitabile pentru dezvoltarea lor. Coabitarea dificilă cu frații le permite copiilor, printre altele, să își dezvolte răbdarea și arta negocierii. 

1. Elimină competiția

Pentru a împiedica rivalitatea sănătoasă să se transforme în gelozie, părinții pot întreprinde anumite acțiuni. Adesea, copilului mare îi lipsește răbdarea cu cel mic; este important ca părintele să nu dea vina pe cel mare, folosind vârsta împotriva lui. Un lucru care funcționează întotdeauna este așezarea celor mari și a celor mici în aceeași echipă la jocurile care au loc în familie. Astfel vor putea să facă echipă într-un mod pozitiv pentru a câștiga împreună.

2. Pregătește-i pentru sosirea unui alt copil

Dacă copiii înțeleg cu mult înainte că o să mai vină încă unul în familie, le va fi mai ușor să facă față când acesta va sosi. Invită-l să pictați împreună camera celui mic sau să decoreze și să așeze jucăriile. Copiilor le place să se simtă utili; când sosește noul bebeluș, lasă-i să te ajute. Dacă se simt importanți în viața fratelui sau a surorii lor, este posibil să se formeze legături mai puternice de afecțiune. De asemenea, este important să petreci timp de calitate cu cei mari, astfel încât să se simtă întotdeauna importanți în ochii tăi. 

3. Aprecierea gesturilor meritorii

Când copiii caută atenție, fie ea pozitivă sau negativă, știu exact ce să facă!  Dacă copilul mare îi ridică pantalonii surorii mai mici, laudă-l pentru acțiunea sa, explicându-i de ce apreciezi atât de mult gestul său. Va fi mândru și cu siguranță va dori să repete acțiunea. 

4. Lasă-i să fie profesori

Copiilor mari le place să împărtășească cunoștințele lor. Fie că desenează frumos sau cunosc alfabetul, ei sunt întotdeauna gata să demonstreze acest lucru. Lasă-i să citească o carte pentru copilul mic sau arată-i cum să-i lege șireturile. 

În concluzie, micile certuri dintre ei fac parte din viață, tu trebuie doar să înveți să le îmblânzești și, de ce să nu, să-i faci să devină cei mai buni prieteni din lume. 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.