Home / Bebelus / Vara aceasta învăț copilul să înoate

Vara aceasta învăț copilul să înoate

Ai o piscină acasă sau mergi des la una din apropiere și vrei să profiți de vremea caldă pentru a-ți familiariza copilul cu apa și, de ce nu, să-l înveți să înoate? Bună idee! Nu este niciodată prea devreme să îți introduci copilul în tainele înotului, cu condiția să ții cont de câteva sfaturi.

0-4 ani

Sugarii nu se tem de apă. Această teamă poate apărea mai târziu, motiv pentru care mulți părinți doresc să-și ducă copilul la înot din primele luni. De îndată ce bebelușul tău ține bine capul, poți înota în piscină cu el. 

Avertizare! Nu vorbim despre învățarea înotului înainte de 4 ani. Abia de la această vârstă copilul își dezvoltă abilitățile motorii necesare pentru a învăța treptat tehnicile înotului. Înainte de această vârstă, scopul este mai degrabă să-l înveți pe copil să nu se sperie de apă și nu să-l înveți să înoate.

Împrietenirea cu apa

Prezintă apa copilului ca o sursă de plăcere și nu-l forța niciodată să intre în piscină dacă nu vrea. Cu bebelușii, poți începe mai întâi cu udarea picioarelor. Odată stabilit primul contact cu apa, stai pe marginea bazinului cu el și loviți cu picioarele, amândoi, apa.

Odată ajuns în piscină, ține copilul în brațe și mergi cu el prin piscină. Când este liniștit, îl ții de axile, pe spate, și îl miști ușor. Îi poți turna apă pe cap cu mâna sau un burete, acest lucru ajutându-l când va veni timpul să-și bage capul sub apă.

Poziții de descoperit

  • Așază copilul pe spate, întotdeauna cu o vestă de salvare sau aripioare, sprijinindu-l cu ambele mâini.
  • Așază-l pe burtică, apoi pe spate, într-o mișcare înainte și înapoi.
  • Așază-l pe antebrațul tău, cu burtica spre apă, ținându-i bărbia cu mâna.
  • Așază-l pe unul dintre antebrațe cu spatele la tine.

Învățarea prin joc

În primul rând, prin joc, copilul va învăța să iubească contactul cu apa. Așază o mică placă plutitoare sub piept și încurajează-l să lovească cu picioarele și brațele pentru a merge mai departe în apă și a obține o jucărie pe care ai așezat-o în celălalt capăt al piscinei. 

Arată-i copilului cum să facă bule în apă cu gura (ai grijă ca apa să fie sigură). Aceasta este o modalitate bună de a-l învăța să nu inspire pe gură atunci când capul lui este în apă și plus că o să-l și amuze. O să i se pară foarte distractiv.

Sfaturi de siguranță

Copilul tău ar trebui să poarte în apă un dispozitiv de care să se țină în jurul piscinei și care să-i permită să se întoarcă într-o poziție verticală în apă în caz de cădere. În apă, poți alege să-i pui o vestă de salvare sau nu, dar în cel de-al doilea caz trebuie să ai mare grijă și să-l ții ferm lângă tine. Trebuie să ții cont că o întâmplare neplăcută îl poate determina să nu mai intre niciodată în apă. 

De asemenea, trebuie să ții cont că există riscul de hidrocuție (sincopă survenită ca urmare a contactului brusc cu apa rece). Asigură-te că temperatura apei este confortabilă pentru corpul copilului și intratul în apă trebuie făcut treptat.

Folosirea scutecelor concepute pentru înot este importantă, deoarece absorb puțină apă și, prin urmare, devin mai puțin grele pentru copilul care face baie.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.