Tort Pisicuță - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Tort Pisicuță

Ingrediente

PENTRU FOI: 150 g unt; 180 g zahăr pudră; 2 linguri miere; 1 linguriță bicarbonat de sodiu; 2 ouă; 500 g făină. PENTRU CREMĂ: 300 g unt; 600 ml lapte condensat. PENTRU DECOR: 100 g nucă de cocos rasă; 20 g marțipan diverse culori
Mod de preparare

Cu o zi înainte de prepararea tortului, pui cutiile de lapte condensat la fiert pentru o oră și jumătate, în apă cât să le acopere, după care le scoți și le lași să se răcească. Mai completezi cu apă în timpul fierberii.

Pentru foi, pui într-un bol de metal untul, zahărul și mierea și îl așezi pe baie de aburi. Lași până când se topește totul, adaugi bicarbonatul, după care dai să se răcească.

Adaugi în compoziția de unt rece ouăle, jumătate din făina cernută și amesteci bine. Pui aluatul pe masa de lucru și cu făina rămasă frămânți un aluat neted.   Împarți aluatul în 10 părți și întinzi fiecare bucată, pe blatul unei forme de tort cu pereți detașabili, în foi subțiri de 2-3 mm. Tai marginile pentru a fi foile netede. Le coci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 10 minute, până se rumenesc, după care le lași să se răcească.

Din jumătate din foi (care vor forma corpul) tai arcuri subțiri care o să formeze coada. Din blaturile rămase (care vor forma capul) tai 1/8 și formezi din ele urechile.

Bați untul cu laptele condensat până se omogenizează. Umpli foile cu cremă (trebuie să ai două torturi), le tapetezi cu nucă de cocos și formezi pe un platou o pisică. Decorezi cu marțipan ca în imagine. Îl dai la rece până a doua zi.

Foto: Photoland/Profimedia 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.