Tort cu portocale - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Tort cu portocale

Ingrediente

500 g pișcoturi. PENTRU CREMĂ: 250 ml lapte; 1 plic praf  budincă de vanilie; 2 gălbenușuri; 200 g unt; 130 g zahăr pudră; 10 g cacao. PENTRU SIROP: 300 ml lapte; 1 pliculeț zahăr vanilat; 80 g zahăr pudră; coaja rasă de la o portocală. PENTRU DECOR: 100 ml frișcă; felii de portocală confiate sau proaspete

Mod de preparare
Pentru cremă, într-o crăticioară, amesteci laptele cu praful de budincă și cu gălbenușurile și o așezi pe foc mic. Lași până se îngroașă, după care dai budinca să se răcească foarte bine. Bați spumă untul moale cu zahărul pudră și adaugi treptat budinca, mixând continuu. Iei 1/3 din cremă și o amesteci cu cacaua.

Pentru sirop, amesteci laptele cu zahărul vanilat și zahărul pudră și cu coaja de portocală rasă. Lași să se aromeze 30 de minute.
Îmbraci o formă de tort cu pereți detașabili cu pișcoturi însiropate ușor în lapte (le tai cât înălțimea formei) și așezi și pe fundul formei pișcoturi însiropate. Le ungi cu jumătate din crema albă, pui alt strat de pișcoturi însiropate, jumătate din crema cu cacao, pișcoturi, restul de cremă cu cacao și la final crema albă rămasă. Îl introduci la frigider ca să se întărească crema.

Cu 2 ore înainte să servești tortul îl ornezi deasupra cu frișcă și cu felii de portocală.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.