Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Tarte-aperitiv cu ardei copt și măsline

Tarte-aperitiv cu ardei copt și măsline

Ingrediente
300 g ardei graşi (roşu şi galben) copţi;

1 crenguţă mică cimbru proaspăt;

sare;

2 linguri oţet de vin;

2 linguri ulei de măsline;

50 g măsline negre fără sâmburi;

50 g măsline verzi fără sâmburi;

250 g brânză dulce de vaci cremoasă.

PENTRU ALUAT:

250 g făină;

125 g unt;

1 praf de sare;

1 ou + 2 gălbenuşuri;

50 g parmezan ras

Mod de preparare
Cureţi ardeii copţi de coajă, îi cureţi de cotoare şi seminţe, îi toci mărunt şi îi pui într-un bol. Adaugi puţină sare, uleiul, cimbrul tocat mărunt, oţetul şi amesteci. Adaugi peste ardei măslinele tocate mărunt, brânza de vaci scursă foarte bine  şi amesteci până se omogenizează. Dacă mai este nevoie mai adaugi puţină sare.

Amesteci făina cu untul rece tăiat cuburi, cu un praf de sare, oul și gălbenușurile. Adaugi 5 linguri de apă şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Pui deasupra parmezanul ras şi frămânţi până se încorporează. Dai aluatul la rece o oră.

Întinzi aluatul într-o foaie şi tai 12 cercuri. Îmbraci cu ele 12 forme de brioşe din silicon, înţepi aluatul cu o furculiţă, le umpli cu fasole boabe uscată şi le introduci în cuptorul încins 180°C pentru 15 minute. Răstorni fasolea, le laşi să se răcească şi le umpli cu amestecul de brânză, ardei şi măsline.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.