Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Tartă Tatin cu vinete și pui

Tartă Tatin cu vinete și pui


Ingrediente
350 g aluat fraged;

3 vinete medii;

600 g carne de pui tocată;

2 roșii;

ulei de măsline;

sare;

piper
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai capetele și apoi le feliezi nu foarte subțire. Așezi feliile pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu sare, le stropești cu puțin ulei de măsline și le introduci în cuptorul încins la 210ºC  pentru 20 de minute.

Încingi două linguri de ulei într-o tigaie, pui carnea de pui tocată și roșiile tăiate cubulețe. Amesteci și lași pe foc mic 10 minute, amestecând din când în când.

Ungi o formă rotundă de tartă, așezi pe fund feliile de vinete sub formă de evantai, având grijă să le suprapui. Torni deasupra amestecul de carne, netezești, iar deasupra pui aluatul fraged întins în foaie. Trebuie băgat bine pe marginile formei.

Introduci tarta în cuptorul încins la 210ºC pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos aluatul.  Servești tarta caldă.
Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.