Home / Copil / Tartă aromată cu banane

Tartă aromată cu banane

de la 2 ani

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

1 ou;

50 g zahăr pudră;

2 linguri lapte rece;

250 g făină;

125 g unt.

PENTRU UMPLUTURĂ:

3 ouă;

100 ml lapte;

100 g stevia;

120 g nucă de cocos rasă;

3 banane;

zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare

Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un bol, mai puțin laptele, și amesteci cu vârful degetelor până se încorporează toată făina. Dacă aluatul nu se leagă, adaugi laptele și frămânți o cocă netedă. O pui în folie alimentară și o dai la frigider pentru 30 de minute.

Pe masa presărată cu făină întinzi aluatul într-o foaie și îmbraci cu ea o formă de tartă unsă și tapetată. Înțepi aluatul cu o furculiță, așezi deasupra o hârtie de copt și boabe de fasole și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Între timp, bați ouăle într-un castron, adaugi treptat laptele cald, stevia și la final nuca de cocos rasă. Cureți bananele, le tai felii și le stropești cu zeama de lămâie. Torni amestecul de ou în forma de tartă după ce ai luat hârtia și boabele de fasole și o introduci în cuptor pentru 30 de minute. Scoți tarta, așezi deasupra feliile de banană și o mai introduci în cuptor pentru 5 minute.

Sfat pentru mami!

Această rețetă o poți pregăti și cu alte fructe moi care îi plac copilului tău, decât că timpul după ce pui fructele deasupra cremei este mai mare de 5 minute. Sau există și varianta să le prepari termic înainte.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.