Home / Copil / „Tabouleh” de quinoa cu fructe

„Tabouleh” de quinoa cu fructe

Ingrediente
75 g quinoa;  2 lingurițe sirop de agave; 2 piersici; 2 nectarine; 4 frunze de mentă

Mod de preparare

Speli quinoa foarte bine și o pui la fiert în 150 ml de apă. Adaugi o linguriță sirop de agave și lași să fiarbă 15 minute, după care oprești focul, acoperi vasul cu un capac și mai lași 10 minute.
Între timp, speli fructele, piersicile le cureți de coajă, le scoți sâmburii, le tai cubulețe și le pui într-o crăticioară. Torni puțină apă, circa 20 ml, o linguriță sirop de agave și o așezi pe foc. Lași 10 minute, având grijă să amesteci regulat în ele.

Pui quinoa într-un castron, adaugi fructele scurse de zeamă, menta tocată mărunt și amesteci. Introduci desertul la frigider pentru o oră înainte să-l servești.

Poți înlocui piersicile și nectarinele cu mere sau cu prune.

Siropul de agave este un îndulcitor natural ce conţine 90% fructoză (o formă naturală a zahărului care se găseşte şi în fructe). Acesta are index glicemic mai mic decât al zahărului (deci impact mai mic asupra glicemiei) şi putere de îndulcire cu 25% mai mare decât a zahărului (deci folosim cantităţi mai mici pentru a obţine acelaşi efect de îndulcire).

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.