Home / Copil / Supă de ceapă verde

Supă de ceapă verde

Ingrediente

3 legături ceapă verde
2 linguri unt
800 ml supă de legume
250 ml smântână dulce

2 linguriţe făină
1 praf de sare
Pentru garnitură

500 g cartofi mici noi
1 praf de sare
20 g unt
1 legătură mărar verde tocat

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o speli bine, o toci mărunt, după care o pui într-o oală mai mică cu două linguri de unt topit. Adaugi 200 ml de supă caldă şi laşi să fiarbă 5 minute din momentul în care dă în clocot.
Pui şi restul de supă şi laşi să fiarbă până când ceapa este bine pătrunsă. Amesteci smântâna cu făina într-un bol mai mare şi adaugi treptat supă, amestecând cu un tel. Smântâna trebuie să ajungă la temperatura supei. Pui amestecul în oală, amestecând continuu şi mai laşi să fiarbă 5 minute din momentul în care dă în clocot. Dai vasul deoparte şi condimentezi cu puţină sare.

Speli foarte bine cartofii noi şi îi fierbi în apă cu un praf de sare până se pătrund bine. Îi pui într-o strecurătoare şi îi laşi să se scurgă. Îi pui într-un bol, îi stropeşti cu untul topit, pui mărarul tocat şi îi amesteci. Îi serveşti ca şi garnitură la supa de ceapă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.