Home / Copil / Supă-cremă de dovlecei cu busuioc

Supă-cremă de dovlecei cu busuioc

Ingrediente

1 praz subțire

2 linguri ulei de măsline

2 cartofi mici (150 g)

1,5 l supă de pui

6 dovlecei medii fără semințe

1 mână frunze de busuioc

125 g smântână dulce de gătit 35%

sare

piper

Mod de preparare

Într-o cratiță mai înaltă călești în ulei prazul tocat mărunt, adaugi cartofii curățați și tăiați cuburi, torni supa de pui și lași să fiarbă până cartoful este moale. Adaugi dovleceii tăiați cuburi, dar fără să-i cureți de coajă, și mai lași să fiarbă 10 minute.

Adaugi frunzele de busuioc în supă, o dai deoparte și introduci blenderul în ea. Condimentezi cu sare și piper și mixezi până obții o cremă fină. Pui smântâna, amesteci, lași să se răcească și o pui la frigider. Această supă este bună foarte rece! Dacă vrei mai poți pune puțină smântână!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.