Home / Bebelus / Stimulați creierul copiilor!

Stimulați creierul copiilor!

Creierul se dezvoltă pe măsură ce învățăm și are nevoie de o varietate de activități pentru a se dezvolta într-un mod echilibrat. Iată cele mai bune activități pentru copii noștri.

Cititul

Cititul ne obligă să ne imaginăm lucrurile fără să avem „ajutoare” vizuale sau auditive. Citind o carte, ne imaginăm aroma și mirosul dulce al unei plăcinte cu căpșune, auzim chitarele dintr-o seară în jurul focului, putem vedea valurile care se sparg pe o plajă unde nu este nimeni. Toate locurile și toate emoțiile pe care nu le experimentăm, dar pe care trebuie să ni le imaginăm ne stimulează creierul într-un mod foarte sănătos. Apropo, îi puteți încuraja și pe copii să dicteze sau să scrie propriile povești pentru a aprofunda experiența.

Cântatul la un instrument

S-a dovedit că a cânta la un instrument înainte de vârsta de 7 ani întărește conexiunile creierului. Învățarea unui instrument promovează dexteritatea, reduce stresul, oferă încredere în sine și oferă timp liber cu cea mai frumoasă activitate existentă. Instrumentele cele mai des oferite copiilor sunt pianul și vioara. Totuși, tobele, clarinetul flautul, chitara și alte instrumente sunt la fel de bune dacă pe copii îi interesează, deoarece distracția de a cânta este la fel de importantă.

Practicarea unui sport

Sportul, pe lângă oxigenarea creierului, ajută la dezvoltarea abilităților necesare gândirii, rezolvării problemelor și a spiritului de echipă. Este o activitate care trebuie să facă parte din viața copiilor noștri.

Joaca cu ceilalți

Empatia și colaborarea pentru rezolvarea problemelor sunt stimuli care fac ca jocurile dintre frați și surori sau dintre prieteni, colegi să fie foarte importante. Puteți alege activități precum jocurile de societate, jocurile de rol sau activitățile în aer liber.

Observații

Uită-te la ceea ce se întâmplă în jurul tău, fă-ți timp pentru a asculta păsările, pentru a privi peisajele într-o călătorie, pentru a vizita muzee, pentru a te plimba în parc, pentru a te juca cu bunicii etc. Aceștia sunt stimuli care îmbunătățesc simțul observației și sporesc sursele de învățare.

Jocurile video

Jocurile video  îmbunătățesc atenția selectivă, reflexele și memoria spațială. În plus, ele pregătesc tinerii pentru un viitor în care tehnologia este omniprezentă. Evident, totul cu moderație. Pentru a se dezvolta bine, copilul trebuie să facă puțin din toate , dar cu moderație.

Bricolajul

Lipirea, tăiatul hârtiei, coloratul ei dezvoltă creativitatea, dexteritatea și raționamentul. Toate abilitățile dezvoltate prin practicarea bricolajului vor fi folosite de fiecare dată când copilul trebuie să facă anumite meșteșuguri.

Construcția

Construirea caselor, a mașinilor și a altor obiecte din piese de lego dezvoltă învățarea în matematică, fizică și inginerie. Aceste jocuri îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine conceptul de spațiu și această abilitate va fi foarte utilă pe termen lung.

Alimentația

Pentru ca creierul să funcționeze bine, are nevoie de hidratare, vitamine, minerale și grăsimi bune. Să-i oferiți celui mic o masă sănătoasă este, prin urmare, foarte util pentru creier.

Somnul

S-ar putea să credeți că somnul este o pierdere de timp, dar dormitul este de mare ajutor pentru creier în memorarea informațiilor deja dobândite. În plus, somnul ajută la curățarea creierului de toxine, acestea fiind doar două dintre motivele pentru care prichindeii dvs. trebuie să aibă ore de somn regulate.

Dar creierul părinților?

Creierul, spre deosebire de ceea ce se credea anterior, nu încetează să se regenereze la maturitate. Dacă îți vine să faci noi activități, să dansezi, să cânți la pian, să pictezi sau să înveți ceva care te stimulează, trebuie să faceți acel lucru! Veți culege toate aceste beneficii și nu există vârstă de învățat!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.