Spumă de mazăre - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Spumă de mazăre

Spumă de mazăre

                                                                                           de la 2 ani
Ingrediente
500 boabe de mazăre congelată;

200 ml smântână naturală pentru frișcă;

1 mână frunze de mentă;

1 ceapă;

20 g unt;

sare
Mod de preparare

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui într-o cratiţă cu untul topit şi puţină apă. O laşi să se înmoaie, după care adaugi boabele de mazăre, acoperi cu apă, condimentezi cu puţină sare şi laşi să fiarbă 20 de minute.

Speli frunzele de mentă, opreşti câteva pentru decor, iar restul le mărunţeşti în blender. Scurgi mazărea, o laşi să se răcească, o pui în blender peste mentă împreună cu 50 ml de smântână şi mixezi totul foarte bine, după care treci piureul printr-o sită.
Mixezi smântâna rămasă până devine ca o frişcă, pui un praf de sare şi piureul de mazăre, amestecând uşor, de jos în sus.

Distribui spuma în 6 vase individuale unse cu unt şi o pui la frigider pentru cel puţin 2-3 ore.  Răstorni spuma pe farfurie, o decorezi cu frunze de mentă şi o serveşti imediat.

Sfat pentru mami

Această reţetă o poţi pregăti şi cu conopidă, sparanghel, fasole verde sau chiar sfeclă roşie. De asemenea, dacă doreşti un plus de gust, poţi adăuga şi 50 g de parmezan ras. Trebuie să ţii cont când prepari spuma din alte legume de timpul de fierbere.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.