Home / Copil / Spaghete cu vinete si rosii

Spaghete cu vinete si rosii

Ingrediente

6 linguri ulei de măsline;

500 g roșii decojite și tăiate cuburi;

1 ceapă potrivită;

2 căței usturoi;

6 frunze busuioc verde;

2 vinete;

300 g spaghete

Mod de preparare

Încingi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, puțină apă și lași pe foc până scade apa și se înmoaie ceapa. Adaugi roșiile, busuiocul verde tocat mărunt, condimentezi cu puțină sare și lași să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute.

Speli vinetele bine, le tai felii nu foarte groase (maximum 2 cm), le presari cu sare și le lași 20 de minute într-o strecurătoare. Le ștergi cu prosoape absorbante, le prăjești în uleiul rămas, după care le tai bucăți mai mici. Le pui în sosul de roșii și amesteci.

Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe pachet, le scurgi, le pui peste sos și amesteci. Le servești calde.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.