Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Smoothie-uri energizante de pere…

Smoothie-uri energizante de pere…

…cu banane

de la 10 luni

Ingrediente

1 pară; 1 banană; 2 portocale
Mod de preparare

Speli fructele bine. Storci zeama de la cele două portocale și o pui în blender, Adaugi banana curățată de coajă și tăiată bucăți. Cureți para de coajă și de semințe, o tai bucăți și o pui și pe ea în blender.

Mixezi totul foarte bine și smoothie este gata să fie servit. Banana și para sunt două fructe care oxidează destul de repede. Cu sucul de portocale în compoziție, această băutură oxidează mai greu.

…cu mango

de la 10 luni

Ingrediente

1 pară medie; 1 banană medie; 1 mango mediu; 100 ml lapte

Mod de preparare

Tai pulpa de mango cubulețe și o pui în blender, Adaugi laptele și mixezi 30 de secunde.

Adaugi peste mango banana și para curățate de coajă și tăiate bucăți.  Mixezi până totul se omogenizează și obții o băutură fină.

Acest smoothie poate fi savurat și de adulți. Pentru ei, poți adăuga în momentul mixării două linguri cu înghețată de vanilie. Servești băutura într-un pahar rece. Un deliciu!

…cu avocado

de la 9 luni

Ingrediente

½ cană suc de morcov; ½ avocado copt; ¼  cană frunze de spanac proaspăt; 1 pară medie

Mod de preparare

Speli para, o cureți de coajă și de semințe, o tai cuburi și o pui în blender. Adaugi frunzele de spanac spălate foarte bine și scurse de apă și miezul de avocado. Mixezi până obții o pastă fină.

Pui peste fructe și spanac sucul de morcov și mai amesteci câteva secunde. Sucul de morcov îl poți înlocui cu lapte sau chiar cu iaurt. Pentru copilașii mai mari, în acest smoothie poți pune și o linguriță de miere.

…cu sfeclă și banană

de la 10 luni

Ingrediente

½ sfeclă roșie medie; 1 pară; 1 banană mică; 150 ml iaurt

Mod de preparare

Speli sfecla, o cureți de coajă, o tai cuburi și o pui în blender. Adaugi para curățată de coajă, de semințe și tăiată cuburi. Pui și banana curățată de coajă și tăiată bucăți și mixezi până obții o cremă fină.

Adaugi peste sfeclă și fructe iaurtul și mai mixezi câteva secunde. Este o băutură plină de vitamine, pe care bebelușul tău o va savura cu plăcere

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.