Ingrediente
250 g de pâine feliată pentru sandvişuri
100 g branză de capră premium clasică LaColline
70 g de prosciutto
3 roşii
1 castravete
cuişoare pentru decor
Mod de preparare
Spălaţi roșiile și tăiaţi-le în felii de 3-4 mm. Pe feliile de pâine aşezaţi pe rând prosciutto, brânza tăiată felii şi roşiile. Deasupra acestora aşezaţi alt strat din felii de pâine. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, tăiaţi diferite sandvişuri, având grijă ca o parte să rămână dreaptă, pentru stabilitate. Vă puteţi folosi de un cuţit cu care să tăiaţi o parte dreaptă, din sandviş. Compuneţi corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de celelalte.
Spălaţi castravetele, tăiaţi-l în rondele de 4-5 mm şi apoi în triunghiuri pentru a forma picioarele omiduţei. Tot din aceleași rondele alcătuiţi gura şi antenele. Pentru cap, folosiţi o roşie rămasă, tăiaţi-i baza pentru a crea un sprijin. Cu ajutorul unui cuţit tăiaţi două discuri mici din pâine, care vor reprezenta ochii si fixați-i în roşie cu două cuişoare. Cu acelaşi cuţit faceţi o tăietură semicircular în roşie şi fixaţi o feliuţă de castravete. Aceasta va reprezenta gura omiduţei. La final, pentru a definitiva capul de omidă, fixaţi în roșie şi două antenuţe din castravete. Aşezaţi roșia lângă sandvişuri şi gata omiduţa.
http://www.alinaavram.ro/2012/10/sandvis-omiduta.html