Sandviş Omiduţa

SAMSUNG CSC

Ingrediente

250 g de pâine feliată pentru sandvişuri

100 g branză de capră premium clasică LaColline

70 g de prosciutto

3 roşii

1 castravete

cuişoare pentru decor

Mod de preparare

Spălaţi roșiile și tăiaţi-le în felii de 3-4 mm. Pe feliile de pâine aşezaţi pe rând prosciutto, brânza tăiată felii şi roşiile. Deasupra acestora aşezaţi alt strat din felii de pâine. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, tăiaţi diferite sandvişuri, având grijă ca o parte să rămână dreaptă, pentru stabilitate. Vă puteţi folosi de un cuţit cu care să tăiaţi o parte dreaptă, din sandviş. Compuneţi corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de celelalte.

Spălaţi castravetele, tăiaţi-l în rondele de 4-5 mm şi apoi în triunghiuri pentru a forma picioarele omiduţei. Tot din aceleași rondele alcătuiţi gura şi antenele. Pentru cap, folosiţi o roşie rămasă, tăiaţi-i baza pentru a crea un sprijin. Cu ajutorul unui cuţit tăiaţi două discuri mici din pâine, care vor reprezenta ochii si fixați-i în roşie cu două cuişoare. Cu acelaşi cuţit faceţi o tăietură semicircular în roşie şi fixaţi o feliuţă de castravete. Aceasta va reprezenta gura omiduţei. La final, pentru a definitiva capul de omidă, fixaţi în roșie şi două antenuţe din castravete. Aşezaţi roșia lângă sandvişuri şi gata omiduţa.

http://www.alinaavram.ro/2012/10/sandvis-omiduta.html

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.