Home / Copil / Salată Fluturaş  

Salată Fluturaş  

Rețetă de Horia Vîrlan

Ingrediente

3 tulpini de ţelină Apio

2 morcovi mici

¼ de varză nouă, de primăvară

1 gulie medie

1 măr verde mare

zeama de la o lămâie

4 felii şuncă de Praga

1 cană iaurt grecesc mai gras

1 linguriţă zahăr

sare

4 ridichi de lună, 4-6 fire de chivas, 1 felie de ardei gras roşu pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, cureţi legumele şi le speli bine. Dai pe răzătoare morcovii, gulia, mărul şi le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie. Toci tulpinile de ţelină şi varza în fâşii foarte subţiri şi amesteci toate legumele şi mărul într-un bol.

Separat, într-un bol încăpător, amesteci iaurtul cu un praf de sare, zaharul şi restul de zeamă de lămâie. Pui crudităţile peste iaurt, amesteci bine şi dai salata la frigider pentru o oră.

Tai feliile de şuncă sub forma unor aripioare de fluture, le aşezi pe farfurie, iar din salata de crudităţi formezi corpurile fluturaşilor. Căpşorul fluturaşilor îl faci din ridichi, antenele din fire de chivas şi bulinuţele de pe aripi din ardei gras roşu.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.